waxen & opslag

Waxen en Slijpen

Het belag (de onderkant) van je eigen materiaal heeft regelmatig onderhoud nodig. het waxen en slijpen zorgt voor bescherming van het belag, betere glijprestaties en  zorgt ervoor dat je makkelijker kan skiën of snowboarden.

METTS waxt handmatig wat, in vergelijking tot de meest winkels, ervoor zorgt dat de wax dieper in de poriën van het belag terecht komt komt. Hierdoor heb je aanzienlijk langer glijplezier! Ook kan er makkelijker ingespeeld worden op de temperatuur en sneeuwkwaliteit. Zo wordt er midden in de winter vaak kouder gewaxt dan in het voorjaar als er veel vocht in de sneeuw zit.

Met het handmatig slijpen, slijten de kanten minder hard in vergelijking met een machine. Soms is de kant wel scherp maar zitten er ‘bramen’ op door het raken van een steentje. Met de hand kan METTS alleen de bramen aanpakken. Zo gaat je materiaal dus langer mee! Je kunt eventueel zelf kiezen in welke hoek je de kanten geslepen wil hebben.

Goed onderhouden materiaal zorgt dus voor meer controle op de piste, minder beschadiging aan het belag, meer snelheid op ‘glijstukken’, grip op ijzige pistes en langer plezier van je materiaal.

Wist je dat je hierbij ook gebruik kan maken van de haal en breng service?

kijk voor meer info en contact op https://www.mettenmaas.nl/

Meest recente berichten